Menu
Cursussen

Er zijn vier soorten cursussen die ik geef:

- algemene keramiek.
- raku.
- draaien.
- glazuur.Algemene keramiek.

Bij algemene keramiek begin je met de basishandvormen. Je leert werken met verschillende soorten klei en gereedschappen en je krijgt informatie over glazuur en verschillende kleur- en decoratietechnieken. Na een aantal opdrachten kan je ook eigen wensen en ideeën aandragen.
Gevorderden kunnen aan de gang met opdrachten, die bij hun ervaring passen, of een eigen lijn van werken bepalen. Uitgangspunt is steeds het eigen niveau en eigen manier van werken.

Raku.

Raku is een van oorsprong Japanse manier van glazuren. De werkstukken worden met het glazuurpoeder erop aangebracht, in een oven van 1000°C geplaatst, en na 20 tot 40 minuten eruit gehaald. Meestal wordt het werk daarna gesmoord in een bak met zaagsel, die een bijzonder effect heeft op het uiterlijk. Ervaring in het werken met klei is hierbij niet noodzakelijk.

Draaien.

In deze cursus begin je met de basisgrepen, waar veel aandacht aan wordt besteedt.Daarnaast leer je de klei bereiden en welke klei je waarvoor kunt gebruiken. Verschillende basisvormen komen aan bod: cilinder, kom, schaal, vaas, enz. Verder leer je oren, knoppen en handgrepen te maken. Ook aan glazuren en decoreren wordt aandacht besteed.

Glazuur.

Glazuur is een cursus voor degene, die al enige ervaring met keramiek heeft.
In deze cursus leer je op twee manieren glazuren ontwikkelen, de intuïtieve en de exacte methode. Daarnaast is er veel aandacht voor kennis van materialen, de manier van opbrengen, het gebruik van de verschillende kleurstoffen, en hoe je aan je "eigen" glazuren komt.

Prijzen en tijden.

De prijzen van de cursussen zijn:

- Algemene keramiek: 16 lessen, totaalprijs € 182,-
- Raku: 6 lessen, totaalprijs €96,-
- Draaien: 16 lessen, totaalprijs € 182,-
- Glazuur: 10 lessen, totaalprijs € 140,-

Alle prijzen zijn inclusief materialen, gereedschap, en stoken ( en koffie en thee).
Er wordt in kleine groepen (max. 8 pers) gewerkt van 9.00 -11.30 of van 19.30 - 22.00. Algemene keramiek en draaien worden s'ochtends en s'avonds gegeven, raku en glazuur alleen s'ochtends.