Menu
Even iets anders

Als je aldoor in de klei zit, krijg je soms last van oogkleppen. Om op te frissen en opnieuw naar mijn eigen werk te kijken, heb ik me, samen met mijn vrouw, opgegeven voor een workshop beeldhouwen in Frankrijk. Dit werd georganiseerd door Bleu et Verte (die tegelijk een workshop schilderen aanbood).

In de middle of nowhere ligt Le Phaux: zes huizen en een enorme loods vol stenen, gereedschap en stevige boomstammen als bok. Na een plezierige kennismaking gingen we op maandagochtend van start.

5 Dagen lang de steen en jij. s'Ochtends ging iedereen aan het hakken, s'middags was je vrij om er mee door te gaan, of om te wandelen, lezen of wat ook. Eten en drinken werden (erg goed ) voor ons verzorgd. Overnachten kon in je eigen tent of in het "grote huis".

Hierdoor bestond je enige zorg uit het aftasten van, praten en worstelen, en heel soms dansen met je steen. Ongelooflijk en ook een compliment aan de docent, dat iedereen in een week boven zichzelf groeide en tot een eigen, boeiende vormgeving kwam.

Het programma werd verder verrijkt met dia's en een film over beeldhouwen, beeldhouwers en het winnen van verschillende steensoorten. De week eindigde met een expositie van het werk en een swingfeest. Het was een prachtige ervaring.